Maaien (aktueel)

Het maaiseizoen is langzaam op gang gekomen. Het aanhoudend droge weer is er de oorzaak van dat het gras minder groei vertoont dan in een gemiddeld voorjaar. Op beschaduwde plaatsen is de graskwaliteit het beste momenteel. In de volle zon is de kwaliteit duidelijk minder te noemen. Bovendien is gras van nature vochtminnend. Een regenperiode zal het gras echter snel doen herstellen.

Wij maaien de grotere grasvelden met een frontmaaier, waarmee het gras tegelijk verhakseld wordt. Het verhakselde gras wordt teruggeblazen in de grasmat. Hierdoor komen de aanwezige mineralen en voedingsstoffen weer beschikbaar voor de grasmat. Dit type maaiers wordt ook wel betiteld als 'mulching' of 'recycling' systeem. Groot voordeel is dat er arbeidsbesparing is, men hoeft immers geen opvangbak o.i.d. te ledigen. Ook zijn er minder kosten voor bemesting, het verhakselse gras verteerd en dient als voedinsstof. Daarnaast blijven de afvoerkosten en afval achterwege, er is nl. geen afval. Voorwaarde is wel dat er tijdig en frequent wordt gemaaid, vooral bij groeizaam weer.

Voor de kleinere grasvelden wordt een kleinere, maar wel aangedreven maaier ingezet. In dit geval wordt het gras wel opgevangen en afgevoerd. Met deze maaier kunnen kleinere grasvelden vlot gemaaid worden mede dankzij de traploos instelbare hydraulische aandrijving.

Ook is de maaier voorzien van een 'rotostop' systeem, dit houdt in dat het mes direct stopt zodra men de aandrijfhandel loslaat. Veiligheid staat voorop.

      

      

Afvalzuiger (aktueel)

Onze afvalzuiger wordt vooral ingezet voor het bladruimen in het najaar, maar ook in de rest van het jaar kan deze worden ingezet. Hierbij moet je denken aan mosafval, snoeiafval van hagen en zelfs houtsnippers.

      

  

Hagen snoeien (aktueel)

Momenteel is het snoeien van hagen weer aan de orde. Alle hagen kunnen in de zomerperiode worden gesnoeid. Het herstel van de snoeiwonden vindt dan nl. het snelste plaats (wondverkurking). Toch is het beter om de hagen te snoeien met wat donker weer met een hoge luchtvochtigheid. Dit geldt met name voor de coniferen (Thuja hagen) en de buxus hagen. Alle overige hagen verdragen een knipbeurt in de zomer heel goed. Voor de Buxus en de coniferen is september de beste tijd. In deze periode is de temperatuur wat lager en de luchtvochtigheid al weer wat hoger. Als men dit aanhoudt kan iedereeen lang genieten van de beplanting zonder dat deze geel verkleurt of verbrandt en verdroogt.

Ook de vormsnoei van bepaalde heesters is nu aktueel. Ook deze worden vakkundig door ons geschoren. Wij maken gebruik van accu-scharen, waardoor geluidsoverlast beperkt blijft. Voor hogere hagen wordt speciale apparatuur ingezet en indien nodig een rolsteiger.

      

      

    
Adres:

Dorpsstraat 54
7863 PD Gees (Dr.)

[t] 0524 581348
[f] 0524 581348
[m] 0650873928

[i] www.gertsikken.nl

KVK: 04043027

Onze missie:

Wij kiezen samen met u de tuinstijl die bij u en uw huis past. Daarnaast verzorgen wij door de vier seizoenen heen zodat u optimaal kunt genieten van wat groeit en bloeit in uw tuin.